Basın bülteni, genellikle firma ve şirketlerin herhangi bir konuda paylamak istediği bir şeyi medya kuruluşlarına yazılı bir şekilde aktardığı yazıya basın bülteni denir. Basın bülteni yapan firmalar, özellikle uluslararası bir şirket olup olmamaları ya da yurtdışını hedefleyip hedeflemediklerine göre basın bültenlerini çevirmenler aracılığıyla başka dillere de çevirebilmektedir.Özellikle uluslararası büyük şirketler basın bültenlerine büyük önem vermektedir. Şirket bünyesinde gerçekleşen bir olay çeşitli dillere çevrilir ve medya kuruluşlarıyla paylaşılır. Bu nedenle basın bültenleri çevirisi hakkında bilinmesi gerekenler birçok şirketin dikkat etmesi gereken hususlardır.

Çeviri Yaptıracağınız Dilleri Doğru Seçin

Yapacağınız olan çevirinin mümkün olduğunca çok kişi tarafından okunulmasını amaçlarsınız. Bu nedenle basın bülteni çevirisi yaptırırken mümkün olduğunca çok kullanılan dilleri seçmek önemlidir. Ayrıca yabancı ülkelerle iş yapan bir firmaysanız iş yaptığınız ülkenin dilinde çeviri yaptırmanız sizin için iyi olacaktır.

Profesyonel Bir Çevirmenle Çalışın

Basın bültenleri son derece ciddi çalışmalardır. Bu nedenle basın bültenlerinde herhangi bir anlam kargaşasına yer yoktur. Bu kapsamda şirketler profesyonel çevirmenlerle çalışmalıdır. Aksi takdirde şirketler için basın bültenleri sıkıntılar çıkarabilir.

Markanızı İyi Yansıtın

Basın bültenleri bir şirketin dış dünyaya açılan kapısıdır. Çünkü şirketler basın bültenleri aracılığıyla kendi iç işlerini basına ve halka duyurur. Bu yüzden şirketler basın bültenlerinin şirket kimliğini yansıttığını unutmamalı ve ona göre marka değerini zedeleyecek ifadelerden kaçınmalıdır.

Çevirmenlere Talimat Verin

İş verdiğiniz çevirmenlerin sizin talimatlarınız dışında çalışmamasına özen gösterin. Çevirmene şirket politikası, basın bültenin formatı, çeviri yaparken uyulması gereken kurallar gibi spesifik talimatlar verilmelidir. Böylece çevirmen şirket politikası dışında hareket etmeyecek ve basın bültenlerinde anlam karışıklıkları olmayacaktır.

Şirketinizi İyi Tanıtın

Daha önce dediğimiz gibi bir şirketin dışa açılan yüzü basın bültenleridir. Bu yüzden şirketler basın bültenlerinin içeriğine dikkat etmeli ve kendilerini yanlış tanıtacak ifadelerden kaçınmalıdır. Eğer basın bültenleri aracılığıyla yanlış bir kanı oluşursa şirket değer kaybedebilir ya da şirkete iş dünyasında olan güven azalabilir.

Sonuç olarak basın bülteni çevirileri son derece kurumsallaşmış ve şeffaflığa önem veren şirketler için son derece mühimdir. Bu yüzden şirketler basın bülteni çevirisi yaptırırken dikkatli olmalı ve şirketlerinin marka değerini düşürecek basın bültenlerinden kaçınmalıdır.